Spalio 29 d., Klaipėdoje duris atvėrė klaipėdiečio, patyrusio pasaulio virtuvės šefo Dainiaus Špakausko restoranas „Gurmanai“.
Po septyniolikos metų darbo geriausiuose pasaulio virtuvėse, D. Špakauskas savo patirtį ir visą galybę egzotinių skonių, parvežė į uostamiestį.
„Esu grynakraujis klaipėdietis, užaugęs 2 km nuo Baltijos jūros pakrantės. Nors apkeliavau pasaulį ir pasisėmiau neįkainojamos patirties iš pasaulinio lygio šefų, visada žinojau, kad grįšiu į gimtąjį miestą. Džiaugiuosi, kad šiandien uostamiestyje pradėjo veikti mano ilgai puoselėtas restoranas. Tai vieta, kur kiekvienas galės paragauti kruopščiai atrinktų, pačių skaniausių, madingiausių pasaulio virtuvės hitų“, - pasakojo restorano „Gurmanai“ įkūrėjas, šefas Dainius Špakauskas.
Savo gurmaniškais skoniais Dainius klaipėdiečius pradėjo stebinti dar per pirmąjį karantiną, tik tuo metu maistą tiekdavo išsinešimui, o dėl buvusių griežtų suvaržymų restorano atidarymas turėjo palaukti.
Savo spalvingumu ir egzotika išsiskiriantis, tapas stiliumi pateikiamas maistas, pasak Dainiaus, yra naujausia pasaulio restoranų tendencija. Tai sveiki ir spalvų lėkštėje nestokojantys patiekalai, kurių receptus inspiravo gatvės maistas (angl. street food).
„Čia kiekvienas ras sau tinkantį patiekalą. Atsakingai atrinktuose patiekaluose jausite ryškų Europos ir tolimosios Azijos prisilietimą.
Mano virtuvėje galioja tik aukščiausi standartai.
Restoranas - mano antrieji namai, kur profesionalumas, patirtis ir kūryba susijungia į tobulą derinį, kviečiantį atrasti gurmanišką skonį“, - atviravo šefas.
Dainius džiaugiasi, kad Klaipėda pagaliau turės išskirtinio koncepto restoraną, o jo verslo partneris Mantas Masaitis neabejoja „Gurmanų“ sėkme: „Kiekvienas Dainiaus patiekalas nustebina išskirtiniu skoniu. Įvertindamas jo patirtį, užtikrintai leidausi su juo į šią gurmanišką avantiūrą“.
„Labai rekomenduočiau paragauti mūsų Bao bandelių su įvairiais įdarais, jautienos tagliatos su guacamole kremu ir sezamų ponzu, o žuvies mėgėjams rekomenduočiau koh samui salos “dubenį”, kuris skoniu nukels į tolimąjį Tailandą arba šviežio tuno didkepsnį, keptą ant grotelių“, - rekomendavo restorano įkūrėjas, šefas Dainius Špakauskas.
Jaukiame, septynis staliukus talpinančiame restorane, išskirtiniu maistu mėgautis bus galima iki 23 val.
„Gurmanai“, adresu S. Šimkaus g. 14, lankytojų lauks kasdien, išskyrus sekmadienį ir pirmadienį.