Klaipėdoje liepos 20 dieną, šeštadienį, įvyksiančiame jubiliejiniame Aludarių dienos festivalyje pasirodymus atliks ir vieni žinomiausių šalies alternatyvios muzikos atlikėjų. Nuvilti neliks ir maisto gurmanai. Tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ įkūrėja, receptų knygų autorė Kristina Pišniukaitė-Šimkienė, gyvendama ir dirbdama uostamiestyje, kasmet su nekantrumu laukia šio renginio.
Apie laukiamiausią grupę, pajūrio kultūrinį gyvenimą ir lūkesčius šių metų renginiui kalbamės su garsia tinklaraštininke ir maisto mylėtoja.
Ar buvote praėjusių metų Aludarių dienoje ir ar laukiate šių metų renginio?
Taip, Aludarių dienos festivalyje dalyvavau jau kelis kartus, tikrai nepraleisiu renginio ir šiemet – su draugų kompanija jo laukiame kasmet.
Kuo jus žavi tokie renginiai – muzikos, maisto gausa, proga susiburti? Ar svarbu, kad tokių renginių yra pajūryje?
Iš Vilniaus persikrausčius gyventi į Klaipėdą tikrai jaučiasi, kad čia renginių nėra itin daug, o ypatingai – šiuolaikiškų. Aludarių diena patinka dėl bendros atmosferos, čia susijungia gražios puoselėjamos aludarystės tradicijos, šiuolaikiško gatvės maisto kultūra ir skoninga muzika. Su draugais čia visada puikiai praleidžiame laiką.
Kurių gamintojų patiekalų ketinate paragauti? Kodėl, kokią virtuvę mėgstate?
Į renginį keliaujame su draugais, tai dažniausiai būna išragauta didžioji dalis maisto, kuris, turiu pasakyti, čia išties džiugina. Tikrai ir vėl mėgausimės kokybiška „Chef the Viking“ mėsa, „400 laipsnių“ pica.
Ar derinate maistą ir gėrimus? Kokius derinius renkatės?
Derinu, kai turiu tam palankias galimybes. Maisto temoje esu atvira – man patinka ir gurmaniško maisto bei vyno deriniai, ir gatvės maisto bei alaus deriniai – pastaraisiais tikrai bus galima pasimėgauti renginyje.
Šiemet festivalio melomanus džiugins grupės Rūta MUR, „Solo Ansamblis“, „Baltic Balkan“, „Šventinis Bankuchenas“, „Garbanotas“, „Sisters on wire“ ir kitos grupės. Pasirodymą surengs ir „Hiparikai“. Ko labiausiai laukiate iš festivalio programos?
Būtinai eisiu klausyti „Sisters on Wire“, Rūtos MUR, Šventinio bankucheno, „Free Finga“, bet visgi po pernai metų labiausiai laukiu „Baltic Balkan“. Kas žino, tas žino (šypsosi).
Nepraleisiu ir „Hiparikų“ pasirodymo, tačiau tikiuosi, kad jie nedainuos (juokiasi).
Renginyje gurmanai galės paragauti ir įvairiausio alaus rūšių. Ar turite mėgstamą alų ar alaus rūšį?
Esu saldesnių gėrimų mėgėja, todėl ir kalbant apie alų man patinka lengvos, vaisiškos jo variacijos.
Renginys – pačioje miesto širdyje
Vienos dienos festivalis vyks „Švyturys Bhouse“ teritorijoje, adresu Kūlių Vartų g. 7, Klaipėda, kurioje išdygs kelios muzikos scenos. Jau 10-tuosius metus iš eilės uostamiesčio gyventojus ir miesto svečius pasitiks ne tik muzikos, bet ir skonio šventė.
Išalkusius gurmanus maitins „2 Kaimynai“, „Mother Trucker“, „Bao Bao“, „Ryklys“, „Dešrainis 24“, „400 laipsnių“, „Viking the chef“, „Charlestons BBQ“ iš Latvijos, Austrės.lt įkūrėjas Robertas Reklaitis bei kiti maisto gamintojai.
Daugiau informacijos ir bilietai: https://kakava.lt/renginys/aludariu-diena-2024/8289/15265