Trys klaipėdiečiai sukūrė su Klaipėdos istorija susijusį stalo žaidimą "Kelionė koklių motyvais"

Trys klaipėdiečiai sukūrė su Klaipėdos istorija susijusį stalo žaidimą "Kelionė koklių motyvais"
AA

Trys klaipėdiečiai – meno projektų koordinatorė Žana Jegorova, Baltijos regiono istorijos ir archeologijos instituto mokslo darbuotoja dr. Raimonda Nabažaitė, ir tapytojas Rodion Petrov – šį rudenį sukūrė pažintinį stalo žaidimą "Kelionė koklių motyvais". Šis žaidimas glaudžiai susijęs su Klaipėdos istorija - žaidime vaizduojami kokliai priklauso Mažosios Lietuvos istorijos muziejui, o žaidimo lentos iliustracijoje autorius vaizduoja savąją senosios Klaipėdos interpretaciją.  

Viduramžiais turėti koklinę krosnį reiškė turėti „išmanų“ namų šildymo būdą, o įmantrūs koklių piešiniai  buvo tarsi šiuolaikinė socialinė medija – žvilgsnis į  pasaulio aktualijas. Šis žaidimas kviečia atrasti netikėtą krosnių istoriją, kurioje susipina archeologijos žinios, Europos istorija, miesto pasakojimai, prekyba, garsių menininkų kūrybos indelis, Martyno Liuterio idėjos, biblijiniai pasakojimai, atradimai, amatininkų pirštų įspaudai, archeologų darbo ypatumai, sugriuvusios krosnys, gaisrų pasekmės, daiktų ir amatininkų migracija. 

Žaidimas perkelia žaidėją į viduramžių ir naujųjų laikų Memelio dvasia alsuojantį miestą, kur žaidėjas tampa keliautoju, archeologu, istorijų medžiotoju. Čia žaidėjai varžosi kas greičiau surinks trijų koklių kombinaciją ir žaidimo metu susipažįsta su  XIV–XVI a. krosnių ir koklių motyvų pasakojimais. 

Pažintinis stalo žaidimas skirtas ir vaikams, ir suaugusiems. Autoriai tikisi, kad kiekvienas ras sau kažką įdomaus, o svarbiausia - kad šis stalo žaidimas taps puikiu būdu leisti laisvalaikį ir paskatins domėtis Klaipėdos miesto, šalies istorija.

Plačiau apie žaidimą - nuo idėjos ir sukūrimo proceso iki ateities vizijų - autoriai papasakos laprkičio 24 d. tiesioginės transliacijos metu: https://www.facebook.com/events/1556309081220276

 

Projektą finansuoja Lietuvos kultūros taryba.