Tiesiogiai internetu vyks Klaipėdos kamerinio orkestro „Dėlionė orkestrui VII: solissimo“

Tiesiogiai internetu vyks Klaipėdos kamerinio orkestro „Dėlionė orkestrui VII: solissimo“
AA

Klaipėdos kamerinis orkestras, vadovaujamas Mindaugo Bačkaus, tęsia „Dėlionės orkestrui“ seriją ir kviečia savo gerbėjus paklausyti 7-osios programos. Joje stygininkų kolektyvas šįkart taps solistų orkestru. 

„Šioje programoje koncentruosimės ties kūriniais solistams ir orkestrui, pasirinkdami mažiau girdėtą, tačiau išskirtinį repertuarą, kuris bus praturtintas netikėtais muzikiniais sprendimais“, - teigė sumanymo iniciatorius ir pagrindinis generatorius, orkestro meno vadovas M. Bačkus. Jis taip pat pabrėžė, kad sudarant programą orkestro nariai aktyviai siūlė idėjas ir kūrinius, kurie bus realizuoti Klaipėdos koncertų salės scenoje.

Kiekviena nauja „Dėlionės orkestrui“ programa slepia nemažą intrigą klausytojams, apie kurią kartais nežino net koncertų salės administracija. Būna, kad tokių nekonvencionalių renginių metu publikos akivaizdoje įvyksta orkestranto piršlybos ar klausytojai klajoja po nemuzikines įstaigos erdves, kuriose atlikėjai juos provokuoja įvairių muzikos stilių instaliaciniais performansais.

„Naujoji dėlionė kaip visada bus nuo kiekvieno orkestro nario asmeniškai kiekvienam klausytojui“, – žada M. Bačkus.  Orkestro narius kaip solistus pristatanti programa buvo pavadinta „Dėlionė orkestrui VII: solissimo“.

Koncerte klausytojai išgirs net šešis solistų duetus su orkestru. Solo partijas atliks orkestro koncertmeisteris Konradas Levickis ir Tomas Cinelis (Billo Whelano kūrinys dviem smuikams ir styginiams „Inishlacken“), Jūratė Gaižutytė ir Juozas Staniulis (Vidmanto Bartulio Koncertas dviem smuikams ir styginiams). Solisčių smuikininkių Kristinos Kupšienės bei Teodoros Mortos Staigės (beje, mamos ir dukros) duetas atliks MAias Alyamani kūrinį „Longa Nahawand“. Altais solo partijas Roberto Molinelli kūrinyje „Milonga Para Ástor“, dedikuotame Ástorui Piazzollai, grieš šeimyninis duetas Anna Luiza Aleksandrow–Bertash ir Ivan Bertash. Pats meno vadovas M. Bačkus muzikuos su savo violončelės specialybės mokine Kornelija Kupšyte, studijuojančia Lietuvos muzikos ir teatro akademijos Klaipėdos fakultete, kartu išpildydami Giovanni Sollimos kompoziciją „When We Were Trees“. Smuikininkės Rovenos Žiogės ir altininko Edvino Kaziukaičio duetas gros Georgo Friedricho Händelio-Johano Halvorseno Pasakaliją.

Smuikininkė Jurgita Bačkuvienė pasirodys kaip solistė ir pagrieš Vilhelmo Čepinskio „Ariją“. Orkestrantai, susibūrę į styginių kvartetą – Angelė Čiuberkienė (I smuikas), Rimantė Agintaitė (II smuikas), Auksė Kaziukaitienė (altas) ir Jurgis Karbauskas (violončelė) – atliks Eugène’o Ysaÿe kūrinį „Harmonies du soir“.

Žinoma, programoje bus ir siurprizų, kurie, tikėtina, dar labiau intriguos paklausyti koncerto, kuris bus gyvai transliuojamas Klaipėdos koncertų salės Facebook paskyroje. Entuziazmo ir išradingumo nestokojantis Klaipėdos kamerinis orkestras savo gerbėjus vėl stebins meistriškumu, energija ir polėkiu. Būtinai turite visa tai pamatyti ir išgirsti!

Klaipėdos koncertų salė reaguoja į LR Vyriausybės sprendimus drausti visus atvirose ir uždarose erdvėse, viešose vietose, organizuoti kultūros ir kitus renginius, todėl nuo  lapkričio 7 d. koncertai vyks be klausytojų. Koncertą „Dėlionė orkestrui VII: solissimo“ galėsite stebėti tiesiogiai Facebook https://bit.ly/3pMbp7M arba Youtube  https://bit.ly/3lUVq52platformoje lapkričio 26 d. 18.30 val.

Reklama Ikona, uždaryti