Talentinga klaipėdietė gimtajame mieste sukūrė unikalią erdvę

AA
Klaipėdiečiai Eglę (slapyvardžiu San Sansches) jau pažįsta iš praeitą vasarą pasirodžiusio 15 metrų ilgio piešinio Danės gatvės kiemelyje. Talentinga menininkė, Vilniaus dailės akademijos auklėtinė, antrą kartą pasiryžo stambaus masto darbui. Net penkias dienas piešusi ant 80 metrų ilgio sienų mergina sukūrė unikalią erdvę.

Šis meno kūrinys nugulė Klaipėdos autobusų parko remonto skyriuje. Pagrindinis tikslas buvo originaliai pakeisti ten dirbantiems žmonėms bei dirbtuvių svečiams aplinką. „Suprasdama šios erdvės darbo specifiką siekiau, kad piešinio tematika nebūtų susijusi su šia veikla. Išgryninusi idėjas nusprendžiau vaizduoti skirtingas šalis, kalnus, išskrendančius paukščius, medį, plaukiantį laivą su žemynu, palmes, švyturį ir net dykumą su kaktusais”, - atviravo Eglė.

Dirbtuvių siena pasidabino net septyniais individualiais motyvais, kurie sudaro vientisą, kontrastingos juodos spalvos piešinį. Spalvinis pasirinkimas atsirado siekiant išvengti nereikalingo sienos apsunkinimo spalvomis, o vardan preciziškų linijų ir detalių išgavimo, autorė piešė mažais teptukais.

Klaipėdietė džiaugiasi galėdama palikti dar vieną savo pėdsaką gimtajame mieste. Eglė dalinosi, kad jai buvo labai svarbu piešinyje įkomponuoti švyturį. „Man švyturys asocijuojasi su Klaipėda, o nupieštos žuvys tarytum nepriklausomybės, išplaukimo simbolis. Galbūt dėl mano laisvės ir atvirumo mene pavaizduotos žuvys, švyturys, palmės ir kaktusai man ypatingai imponavo – jie mano mylimiausi”, - dalinosi menininkė.

Džiaugsmas piešiniui abipusis: tiek autorė tiek dirbtuvių vadovas bei darbuotojai neslepia džiaugsmo lūkesčius pranokusiu darbu. Ateityje planuojama nupiešti senovinį pastatą ant gretimai esančios trijų aukštų sienos.

Linkime tolimesnės kūrybinės sėkmės Eglei ir laukiame kitų jos darbų Klaipėdoje!