Spalio 30 d. Klaipėdoje rodys nemokamą spektaklį vaikams

Spalio 30 d. Klaipėdoje rodys nemokamą spektaklį vaikams
AA

PAPILDYMAS iš organizatorių:

Spektaklis sulaukė didžiulio susidomėjimo, deja, vietų registracijoms nebeturime. Tačiau labai džiaugiamės tokiu dėmesiu ir laukiame jūsų kitame spektaklio rodyme! Kitas spektaklio „Antis“ rodymas numatomas lapkričio mėnesį, konkreti data bus patikslinta.

 

Spalio 30 d. Lietuvos muzikos ir teatro akademijos Mokomajame teatre Klaipėdoje įvyks nemokamas spektaklis vaikams „Antis“. Tai jautrus ir įkvepiantis pasakojimas apie gyvenimą, draugystę ir laikinumą, kviečiantis įvairaus amžiaus žiūrovus susimąstyti apie gyvenimo prasmę bei jo paslaptis.

Spektaklis „Antis“ pasakoja istoriją apie drąsią antį, kuri susiduria su paslaptinga mirties figūra. Spektaklio metu vaikai ir jų šeimos tyrinės klausimus, kuriuos sau užduoda kiekvienas: kas atsitiks, kai mirsi? Koks yra pasaulis, kai tavęs nebėra? Ar reikia bijoti mirties? Nors spektaklis nepateikia aiškių atsakymų, jis švelniai ir suprantamai pristato svarbias gyvenimo ir netekties temas.

„Antis“ – tai poetiškas ir filosofinis pasakojimas, kuris per netikėtą anties ir mirties draugystę skatina žiūrovus gilintis į mirtingumo, draugystės ir gyvenimo grožio sampratas. Šis spektaklis meta iššūkį mūsų požiūriui į mirtį ir švenčia ryšius, kurie mus jungia su aplinkiniais.

„Šiuo spektakliu siekiame sukurti erdvę, kurioje vaikai ir jų šeimos galėtų kalbėtis apie jautrias temas bei atrasti grožį net ir sunkiausiuose momentuose,“ – sako režisierė Simona Paulauskaitė.

Renginys nemokamas, tačiau būtina registracija, nes vietų skaičius ribotas. Spektaklis vyks Lietuvos muzikos ir teatro akademijos Mokomajame teatre (K. Donelaičio g. 4, Klaipėdos fakultetas) spalio 30 d. 11:00 ir 14:00 val.

Spektaklio trukmė – 45 minutės. Renginys skirtas vaikams nuo 5 metų.

Kūrybinė komanda:

  • Aktoriai: Kamilė Pilibaitytė, Paulius Oficerovas
  • Scenografė ir kostiumų dailininkė: Vaiva Barzdenytė
  • Kompozitorius: Martynas Bialobžeskis
  • Šviesų dailininkas: Linas Rubinas
  • Režisierė: Simona Paulauskaitė