Šeštadienį Klaipėdos „TEMA" pasirodys ypatingas atlikėjų iš Vilniaus duetas

Šeštadienį Klaipėdos „TEMA" pasirodys ypatingas atlikėjų iš Vilniaus duetas
AA

Birželio 11 d. 22 val. industrinėje Klaipėdos uosto teritorijoje įsikūrusiame kultūros centre/bare TEMA minimal techno, elektronikos ir soul repo bangas skros du atlikėjai iš Vilniaus – Umiko Kotori ir Vytautas Juozėnas Škicas. 

Umiko Kotori – jūros vaikas su maža paukščio širdele 

Umiko Kotori (Elena Neniškytė) – kompozitorė, vokalistė, instrumentalistė. Grojanti bosine gitara, būgnais, sintezatoriais, pianinu ir balsu, eksperimentuojanti įvairiuose stiliuose (funk, roko, elektronikos, džiazo, punk, lo–fi, ir kt.), muzikos įrašais, jų garso suvedimu. 

Koncertavusi užsienyje ir Lietuvos festivaliuose, apšildžiusi tokias grupes, kaip Efterklang, Fanz Ferdinand, Julia Holter, Foxing, My Brightest Diamond, These New Puritans, pasirodė ir tarptautiniuose Bush, Ment, Whats next in music festivaliuose.
Kuria ir po kitais solo ar koloboraciniais projektais, grupės „Ministry of Echology” vokalistė, buvusi „shishi” būgnininkė. Kartu su muzikantu Mantu Augustaičiu sukūrė ir įrašė kinematografinės muzikos albumą „Mommy's karma and The Night savings”. 2018 - 2019 m. sukurta muzika bei apdirbti garso takeliai dviems mono spektakliams, o vienas jų – “Seen” – buvo apdovanotas „Auksiniu scenos kryžiumi“ už debiutą.

„Mano solo kelionė prasidėjo tyliai, giliai, muzika tekėjo upelių ir lietaus srovėmis. Dabar groju trankiai ir smarkiai, nes visi vandenys subėgo į vieną jūrą. Sūru ten ir bangos nemažos.“ – sako Elena.

2020 metais išleido naują audio vizualinį albumą “In the nowhere without the no”, pripildytą ne tik muzikos, bet ir šokio šėlsmo, kuris kels bangas ir TEMOJE. Čia pirmą kartą skambės muzika ir iš naujo, dar neišleisto albumo “Sake”.  


 

Škicas panardins į kosminius elektroninės muzikos ritmus

Vytautas Juozėnas Škicas – fotografas, eksperimentinio kino puoselėtojas, vienas iš analoginės kino laboratorijos SPONGĖ įkūrėjų, senovinių fotografijos technikų tyrinėtojas. Laisvalaikiu kuriantis ir kosminę elektroninę muziką „škicas“ slapyvardžiu. Savadarbiais moduliniais sintezatoriais, kompiuteriais Vytautas panardina į gilius kosminius techno ritmus. Pats atlikėjas savo kūrybą vadina „space techno“. Kartu su draugais Vytautais prižiūri nekomercinę rankų darbo garso sistemą pavadinimu „Samopal System“, organizuoja elektroninės muzikos pasirodymus bei DJ vakarėlius netikėtose lokacijose. TEMOJE skambės kelių metų kūrybos kilpos. Atlikėjas gyvai, dviejų kompiuterių pagalba trauks iš savo garsų skrynios keisčiausias melodijas ir gilius žemadažnius ritmus.

Taip pat renginio metu vyks albumo IN THE NOWHERE WITHOUT THE NO klipų peržiūra, veiks Vytauto kinetinė instaliacija „Neapibrėžtumas“, kviečianti patirti besisukančių smilgų pievą.  

Gyvus pasirodymus tęs škico ir Sideways djai setai. Laukia hip-punk-techno-funk vakarėlis, nunešantis į nenuspėjamus improvizacijų vandenis. Nuobodu tikrai nebus. 

Du koncertai, parodos ir šokiai iki ryto, o pusryčiams – laivai, debesys, žuvėdros ir jūra.

Viskas jau šį šeštadienį TEMOJE – jaukiame bute Berlynietiško kiemo sukūryje.

Reklama Ikona, uždaryti