Pristatomas išskirtinis leidinys apie Klaipėdos pilį

Pristatomas išskirtinis leidinys apie Klaipėdos pilį
AA
Vasario 7 d. 16.30 val. Pilies muziejuje (Priešpilio g. 2, Klaipėda) vyks Klaipėdos universiteto Baltijos regiono istorijos ir archeologijos instituto išleistos knygos „Klaipėdos pilis: tyrimai ir šaltiniai“ pristatymas. Tai pirmas Klaipėdos istoriografijoje tokios apimties darbas, skirtas Klaipėdos piliai.
Pasak knygos sudarytojo doc. dr. Gintauto Zabielos, per ilgą tyrimų laikotarpį apie vietą, kurioje prasidėjo Klaipėda, buvo sukaupta labai daug ir įvairios medžiagos. Stimulas parengti tokį leidinį atsirado po 2014 m. kasinėjimų, kurių metu iki 6 m storio piliavietės kultūrinis sluoksnis buvo ištirtas 1 110 m² plote, surinkta virš 35 tūkstančių pačių įvairiausių radinių.
2019 m. pabaigoje pasirodžiusioje knygoje į Klaipėdos pilį stengtasi pasižiūrėti įvairiais aspektais. Šiame 300 puslapių apimties mokslo darbų rinkinyje be tokiems atvejams įprastų archeologinių tyrimų publikuojami istorikų straipsniai, skelbiama pirmoji, dar 1968 m. vykdytų Klaipėdos pilies archeologinių tyrimų ataskaita, o norintiems daugiau sužinoti apie pilį pridedama jos bibliografija. Visa tai yra gausiai iliustruota. Medžiagą knygai pateikė 19 autorių, tarp kurių daugumą sudaro tyrėjai iš KU Baltijos regiono istorijos ir archeologijos instituto bei Mažosios Lietuvos istorijos muziejaus. Leidinį svariai praturtino ir mokslininkai iš kitų institucijų.
Renginyje dalyvaus straipsnių autoriai, knygą bus galima įsigyti.
Reklama Ikona, uždaryti