Penktadienį vyks istorinės atminties popietė „Sausio 13-oji klaipėdiečių prisiminimuose“

Penktadienį vyks istorinės atminties popietė  „Sausio 13-oji klaipėdiečių prisiminimuose“
AA

Sausio 13 d., penktadienį, 15.00 val. Klaipėdos miesto savivaldybės Imanuelio Kanto viešojoje bibliotekoje (Turgaus g. 8) organizuojama  istorinės atminties popietė „Sausio 13-oji klaipėdiečių prisiminimuose“.

Renginio metu dalinsis mintimis apie svarbius Lietuvai įvykius.

„Prisiminsime 1990-uosius, kuomet Lietuvai paskelbus nepriklausomybę nuo sovietų imperijos pasaulis neskubėjo jos pripažinti, o okupacinės sovietų valdžios administracinės struktūros ir kariuomenė neplanavo pasitraukti iš šalies. Ekonominė blokada, planuojamas valstybinis perversmas, pasikėsinimas į svarbiausius Lietuvos valstybingumo, strateginius ir infrastruktūros objektus ir begalinis tautos ryžtas išsaugoti nepriklausomybę – istorinė tiesa, kurios neturime pamiršti", - teigiama pranešime.

Tą lemtingą 1991 m. sausio 13-ąją žmonės  iš visos Lietuvos vyko į Vilnių, kai kurie liko miestuose, kuriuose gyvena, budėjo prie svarbių objektų, dar kiti, apimti nežinomybės ir nerimo, maldoje prašė savo tautai laisvės. Sovietinei armijai ir specialiesiems daliniams užimant Lietuvos radijo ir televizijos pastatą, Televizijos bokštą, žuvo 14 nepriklausomybės gynėjų, dar beveik tūkstantis žmonių buvo sužeista ar kitaip nukentėjo.

Mūsų tautai pavyko išsaugoti nepriklausomybę. Kiekvienas tautietis lemtingus įvykius išgyveno savaip.

„Kviečiame atvykti į renginį ir pasidalinti prisiminimais, išsakyti, kokios mintys ir išgyvenimai lankė anuomet, kokiomis vertybėmis ir lūkesčiais gyventa", - kviečia organizatoriai.

Reklama Ikona, uždaryti