Neatsisakoma planų surengti „Europiadą“ Klaipėdoje

Neatsisakoma planų surengti „Europiadą“ Klaipėdoje
AA

 „Europiados“ rengėjai neatsisako planų šį tarptautinį Europos folkloro kultūros festivalį suorganizuoti Klaipėdoje. Renginys čia galės vykti 2022 m. liepos 14–17 d. Tokį sprendimą balsų dauguma priėmė „Europiados“ Tarptautinio organizacinio komiteto nariai – 2022-aisiais festivalio šeimininkės teisės dar kartą suteikiamos Klaipėdai, o Trapani (Italija) mieste, kuris tais metais turėjo organizuoti festivalį, jis įvyks metais vėliau – 2023-iaisiais.

„Viltinga žinia Klaipėdai – pandemija neatima iš mūsų galimybės suburti įvairių tautų ir kultūrų folkloro mylėtojus Lietuvos pajūryje. Labai tikiuosi, kad COVID-19 dar kartą nesutrukdys į Klaipėdą sukviesti tūkstančius svečių ir rūpesčius dėl koronaviruso pakeis džiugesys bei visu savo grožiu atgimstantis kultūrinis gyvenimas. Tikimės, kad solidžių ir kompetentingų „Europiados“ organizatorių pasitikėjimas ir tikėjimas Klaipėdos galimybėmis įkvėps ir miesto politikus, pritariant naujam sutarties priedui dėl puikios būsimosios šventės Klaipėdoje 2022 metais“, – sako Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

„Europiadą“ Klaipėda iškovojo teisę surengti 2020 metais, tačiau dėl prasidėjusios COVID-19 pandemijos, tais metais įvyko tik virtualus renginys. Šiais metais tarptautinė festivalio bendruomenė dėl pandemijos taip pat apsisprendė festivalio neorganizuoti ir perkelti jį į kitus metus.

Pagrindinis festivalio tikslas – puoselėti Europos kultūrų įvairovę ir stiprinti tautų draugystę. Tai tūkstančius europiečių pritraukiantis festivalis, kurio metu pristatomas regionų folklorinis menas ir tradicijos, kartu tai unikali galimybė pasauliui parodyti savo šalies savitumą bei kultūrą. „Europiada“ kasmet organizuojama vis kitoje šalyje. Festivalis itin retai sugrįžta į jau aplankytą miestą. Klaipėdoje „Europiada“ vyko 2009 metais, todėl dar kartą iškovota teisė organizuoti šį festivalį -  išskirtinis Klaipėdos pasiekimas.

 

 

Reklama Ikona, uždaryti