Naujųjų metų naktis: su pačiūžomis ir fejerverkais

Naujųjų metų naktis: su pačiūžomis ir fejerverkais
AA
Kviečia klaipėdiečius ir miesto svečius džiaugsmingai pasitikti 2020-uosius stebint šventinius fejerverkus Teatro aikštėje. Naujųjų sutiktuvių naktį iki vidurnakčio dirbs ir Teatro aikštėje įsikūrusi ledo čiuožykla bei prekybiniai nameliai.
Naujametiniai fejerverkai tradiciškai bus leidžiami iš Piliavietės ir matomi Teatro aikštėje bei Danės krantinėse. Ir šiemet Teatro aikštę zona be pirotechnikos paskelbę organizatoriai iš klaipėdiečių ir miesto svečių tikisi supratingumo. Planuojantieji eiti pažiūrėti naujametinių fejerverkų prašomi savų pirotechnikos priemonių į Teatro aikštę nesinešti, o pažeidžiančiuosius nustatytą tvarką – įspėti ar apie nesaugų jų elgesį pranešti pareigūnams.
Jau keletą pastarųjų metų šventinį gruodį Teatro aikštė skelbiama zona be mėgėjiškos pirotechnikos ir ši praktika pasiteisina. Pagrindinėje kalėdinių renginių aikštėje praktiškai nebeliko žmones erzinusio pirotechnikos priemonių sproginėjimo. Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė spaudai Andromeda Grauslienė ir šventinę naktį klaipėdiečius ragina elgtis atsakingai, saugoti ir save, ir kitus. „Sudrausminę lengvabūdiškai besielgiantį vaiką ar suaugusįjį, galbūt apsaugosite jį nuo didelės nelaimės. Primename, jog pirotechnikos priemonių į rankas neturėtų imti neblaivūs, ar nuo kitų svaigiųjų medžiagų apsvaigę žmonės. Negalima duoti fejerverkų vaikams, kurie leisti jų dar neturi teisės - tai bene pagrindinės per šventes įvykstančių nelaimių priežastys“,- sako policijos atstovė.
Na, o tiems, kurie nemėgsta pasyviai švęsti užstalėse, kviečiami matuotis pačiūžas. Gruodžio 31-ąją čiuožykla dirbs nuo 10.00 iki 24.00 val., sausio 1-ąją – nuo 12.00 iki 22.00 val. Čiuožyklą prižiūrintys darbuotojai džiaugiasi didėjančiu lankytojų srautu ir primena, kad ir čia svarbiausia saugumas. Dėl to prašo vaikams uždėti šalmą ir kelio apsaugas. Jas nemokamai galima gauti pačiūžų nuomos namelyje. Visus be išimties prašoma mūvėti pirštines.