Naujojoje Klaipėdos galerijoje K. Juškevičiūtės-Kinderienės keramikos paroda

Naujojoje Klaipėdos galerijoje K. Juškevičiūtės-Kinderienės keramikos paroda
AA

Kristina Juškevičiūtė-Kinderienė pristato parodą, kurios ekspozicijoje – keramika, iliustruota grafikos darbais. Dailininkė, atradusi baltą molį, poglazūrines pasteles ir pieštukus, suprato, kad tai – jos kūrybos kelias.

paroda keramika

„Esu keramikė ir grafikė. Lipdydama ir dekoruodama savo darbus, atradau ir išplėtojau piešimo ant molio pastelėmis ir pieštukais techniką. Tokiu būdu sujungiau vaizduojamąjį ir taikomąjį menus, keramiką – su grafika. Ta jungtis mane žavi todėl, kad taikomasis menas gali dalyvauti mūsų kasdienybėje, suteikdamas jai prasmės ir grožio“, – savo kūrybą apibūdina autorė.

naujoji galerija klaipėda paroda keramikos grafika

Menininkė parodoje pristato keramikos darbus, sukurtus per pastarąjį pusmetį. Parodoje vyrauja išgrynintos, minimalistinės indų formos, kurias pripildo linijos, brūkšneliai, pasteliniai tonai. Tiesa, nesklidinai pripildo, lieka vietos ir tuštumai. Tuštumai, kuri kviečia dar daugiau ieškoti ir atrasti.

naujoji galerija klaipėda paroda keramikos grafika

Kristina Juškevičiūtė-Kinderienė (gim. 1986 m.) 2006–2010 m. Vilniaus dailės akademijoje studijavo vaizduojamąją grafiką. Šiuo metu gyvena ir kuria Leliūnuose, Utenos r. Menininkė yra surengusi keturias asmenines parodas, 2016 m. įkūrė keramikos studiją „Indelis medyje“. 2020 m. keramikos edukacijų projektas „Molis. Pastelės. Pieštukai. Atradimai“ buvo finansuotas Lietuvos kultūros tarybos. 2020 m. Lietuvos kultūros taryba menininkei skyrė kultūros ar meno kūrėjo individualią stipendiją.

Paroda veiks iki liepos 29 d.