Kviečia į adventinio bei kalėdinio laikotarpio dainų vakaro tiesioginę transliaciją

Kviečia į adventinio bei kalėdinio laikotarpio dainų vakaro tiesioginę transliaciją
AA

 

Gruodžio 11-ąją, 18.00 val. Klaipėdos etnokultūros centras kviečia į adventinio bei kalėdinio laikotarpio dainų vakaro tiesioginę transliaciją. Etnokultūros centre svečiuosis gerai žinomų folkloro grupių iš sostinės – ,,Rana”, bei ,,Ugniavijas” atlikėjai – šeimyninis duetas Austėja Agnietė ir Skomantas Čepuliai. Renginys nemokamas. Tiesioginė transliacija Klaipėdos etnokultūros centro ,,Facebook” paskyroje: @etnocentras.lt

 

Austėja Agnietė Čepulienė – profesionali psichologė, etnoterapijos užsiėmimų sumanytoja ir įgyvendintoja (,,etnoterapija” ‒ tai kultūros išmintimi paremtas sveikimas, terapija, veikianti per gilesnį savo psichikos pažinimą, susitikimą su kolektyvine pasąmone, išorinį kultūros palikimą integruojant į vidinį savo pasaulį). 

Skomantas Čepulis – iš didelės muzikuojančios folklorinės šeimos, nuo vaikystės apsuptas tradicinių dainų, šokių, intrumentinės muzikos melodijomis. Ilgą laiką dalyvauja gerai žinomos vyrų grupės ,,Ugniavijas” veikloje.
Nors abu yra atlikėjai gimę ir augę Vilniuje, tačiau jų širdis labiausiai kutena jautrių, skambių dzūkiškų melodijų vinguriavimas. ,,Mums patinka ne tik melodijos – ypatingai domina dainų tekstai ir simbolinis jų interpretavimas”. 

 Atlikėjai kviečia į adventinių ir kalėdinių dainų pasidainavimą: 

,,Šios dainos – mums pačios mėgstamiausios dėl savo ramumo, lėtumo, ilgumo ir jaukumo. Jas bedainuojant širdis ir protas nurimsta ir užsipildo židinio jaukumo šiluma, net kai už lango audros ir pūgos. Galėsite klausyti, tačiau kviečiame prisijungti ir pasidainuoti kartu!"

 

Šis koncertas-pasidainavimai yra vienas iš projekto „Etnoreidas“ renginių. Projektas ,,Etnoreidas“ – įvairių etnokultūrinių renginių ciklas, pristatantis autentiško ir modernaus folkloro projektus, įdomius naujus atlikėjus, kūrybiškas idėjas, iniciatyvas ar kitas etnoraiškas. Projektą iš dalies finansuoja Lietuvos kultūros taryba www.ltkt.lt.