Kultūros ir meno projektams Klaipėdos savivaldybė paskirstė 1,3 mln. eurų

Kultūros ir meno projektams Klaipėdos savivaldybė paskirstė 1,3 mln. eurų
AA

Paskirstytas finansavimas kultūros ir meno sričių projektams – Klaipėdos menininkų idėjoms įgyvendinti skirta daugiau nei 1,3 mln. eurų (pernai 1,2 mln.). Savivaldybės finansavimo sulauks 59 kultūros ir meno sričių projektai (pernai 53), tarp jų – ir tradiciniai, klaipėdiečiams puikiai žinomi renginiai, ir naujos kūrėjų idėjos.

„Paraiškas dalinio finansavimo konkursui šiais metais kūrėjai teikė itin aktyviai. Dalis paraiškų, kurioms šiuo metu neskirtas finansavimas, galės būti finansuojamos papildomai. Jau šį mėnesį planuojame padidinti lėšas kultūrai – kultūros ir meno projektams finansuoti numatoma papildomai skirti dar 100 tūkst. eurų“, – sako Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus.

Paraiškas buvo galima teikti šioms sritims: Klaipėdoje rengiami tradiciniai kultūros ir meno festivaliai; Strateginis kultūros ir meno kūrėjų organizacijų veiklos finansavimas; Jūros šventės organizavimas; Kultūros paslaugų teikimas ir kultūros produktų kūrimas Klaipėdoje; Jūrinės kultūros tradicijas puoselėjantys renginiai.

 

Iš viso kultūros ir meno sričių projektų dalinio finansavimo konkursui šiais metais sulaukta net 140 paraiškų, tai yra 22 daugiau nei pernai. Paraiškų vertinimas išliko trijų pakopų. Administracinės atitikties vertinimą atliko Kultūros skyriaus specialistai, toliau paraiškų turinys buvo vertinamas komisijoje, kurią sudaro ne tik savivaldybės darbuotojai, bet ir miesto kultūros įstaigų atstovai, įtraukti neformaliojo švietimo specialistai. Paraiškų įvertinimai ir siūlomos finansavimo apimtys pristatytos Kultūros ir meno politikos formavimo darbo grupei, kuri pateikė rekomendacijas merui.

Kūrėjams, kurie per paraiškų vertinimo laiką jau buvo pradėję vykdyti ar įvykdę 2024 metais suplanuotus projektus, jei tokį projektą nuspręsta finansuoti, finansavimas bus skiriamas ir už šiais metais jau įvykusį renginį. Skirtos lėšos kūrėjus pasieks po sutarčių pasirašymo.

Finansavimas numatomas vieneriems metams. Ankstesniais metais sudarytos trimečių programų sutartys, kurios dar galioja, 2024 m. finansuojamos numatyta tvarka. Tos organizacijos, kurių programų sutarčių galiojimas pasibaigė 2023 m., šiemet turėjo galimybę teikti paraiškas į sričių kultūros ir meno projektų konkursą ir pretenduoti į finansavimą vieneriems metams.