Klaipėdos festivalio finalui – įspūdingas Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro veiklos sukakčiai skirtas gala koncertas

Klaipėdos festivalio finalui – įspūdingas Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro veiklos sukakčiai skirtas gala koncertas
AA

Rugpjūčio 7 d. 18 val. Klaipėdos elingą užlies operos gala koncertas, skirtas Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro (KVMT) 35 metų veiklos sukakčiai. Gėrėsimės teatro solistų Rasos Ulteravičiūtės, Dalios Kužmarskytės, Ritos Petrauskaitės, Viliaus Trakio bei kviestinių dainininkų Sandros Janušaitės, Almo Švilpos, Taraso Shtondos (Ukraina), Kristiano Benedikto ir Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro simfoninio orkestro atliekamomis gražiausiomis arijomis iš populiariausių operų, operečių ir miuziklų. Diriguos teatro vyriausiasis dirigentas Tomas Ambrozaitis.  

 

Svajokite, tikėkite, kurkite, ir nugalėsite! 

„Gala koncerte atliksiu Kanijo ariją „Vesti la giubba“ iš G. Puccini operos „Pajacai“ bei Nadiro ir Zurgos duetą „Au fond du temple saint“ iš G. Bizet operos „Perlų žvejai“ kartu su solistu Almu Švilpa. Viena ryškiausių minčių, skambanti mano dainuojamoje žymiojoje princo Kalafo arijoje „Nessun dorma“ iš G. Puccini operos „Turandot“ – „Nugalėsiu, nugalėsiu, nugalėsiu!“. Šio herojaus ryžtas, kova ir pergalė mus įkvepia ir meta mums iššūkį... Kol svajojame, kuriame, kovojame, galiausiai nugalime, tol mes gyvename! Todėl visiems linkiu: svajokite, tikėkite, kurkite, ir nugalėsite!“ – sako tenoras Kristianas Benediktas (Vaidas Vyšniauskas). 

„Gala koncerte atliksiu tris kūrinius: Mari ir Sulpicijaus (solistas Vilius Trakys) duetą iš G. Donizetti operos „Pulko duktė”, Adinos ir Dulkamaros (solistas Tarasas Shtonda, Ukraina) duetą iš G. Donizetti operos „Meilės eliksyras” ir Undinės dainą iš A. Dvořáko operos „Undinė“. Abu duetai virtuoziški, entuziastingi, uždegantys, energingi, persipynę skambiausių melodijų motyvais. Ypač džiaugiuosi galėdama dainuoti publikai gerai pažįstamą, visų pamėgtą Undinės „Dainą mėnuliui“ . Apie ją ilgai svajojau. Visada domėjausi šio kūrinio atlikimo subtilybėmis, dažnai klausydavausi kitų solistų atliekamų versijų. Tai mano sielos muzika. Ši daina pasakoja apie Undinės dvasinį virsmą, užgimstantį tyrą ir trapų meilės jausmą, kuris šiam pasauliui būtinas lyg grynas oras“, – pasakoja solistė Rita Petrauskaitė. 

Viskas tik prasideda! 

Pasak Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro vadovės Laimos Vilimienės, „muzikinis teatras deda maksimalias pastangas, rengdamas pačias geriausias programas bei stebindamas vis ambicingesnėmis premjeromis tiek Klaipėdos festivalio metu, tiek artėjančiame sezone. Visa tai darome dėl žiūrovų, kad jiems norėtųsi apsilankyti mūsų renginiuose, sugrįžti ir kaskart patirti, koks ypatingas ir įtraukiantis gali būti muzikinis teatras. Labai visų laukiame!  

Beje, teatre vis dar gausu darbuotojų, dirbančių čia nuo pat jo įsteigimo 1987 metų sausio 1-ąją. Džiaugiamės ir didžiuojamės šių žmonių pasišventimu savo profesijai, darbštumu, lojalumu organizacijai. Jų puoselėjamos vertybės – neįkainuojamos šiandienos greitai kintančiame pasaulyje.  

Rekonstruojamas teatro pastatas kyla, keičiasi ir vis gražėja, o tai mus labai džiugina. Didžioji dalis svarbių darbų dabar vyksta pastato viduje. Neseniai teko ten lankytis, tad galiu pasidžiaugti, kad pamažu ryškėja Didžiosios salės interjero vaizdas. Jame dar trūksta kėdžių (jos perkamos šiuo metu), tuoj bus pradėti scenos mechanizmų – keltuvų, trosų ir pan., komunikacijų – įrengimo darbai... Laikome kumščius ir tikimės, kad jokios pašalinės aplinkybės nesutrukdys mūsų taip laukiamiems teatro rekonstrukcijos užbaigimo darbams. Svajonėse jau dėliojame planus, kaip atrodys naujojo teatro atidarymo renginys.“ 

„Žmonės – scenoje ir šalia jos – įkvepia įveikti nesibaigiančius ir kaskart vis įdomesnius iššūkius, tobulėti. Didžiausia padėka šiems žmonėms. Mūsų laukia netikėčiausi meniniai sumanymai. Turime tinkamą užtaisą tokiai perspektyvai. Viskas tik prasideda!“, – įsitikinęs nuo Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro įkūrimo čia dirbantis vyriausiasis chormeisteris Vladimiras Konstantinovas. 

 

Reklama Ikona, uždaryti