Klaipėdos etnokultūros centras rengia jaunųjų klaipėdiečių liaudies meno parodą-konkursą

Klaipėdos etnokultūros centras rengia jaunųjų klaipėdiečių liaudies meno parodą-konkursą
AA

Klaipėdos etnokultūros centras visus 7-19 metų darbštuolius kviečia dalyvauti jaunųjų klaipėdiečių liaudies meno parodoje-konkurse „Marginiuotas pavasaris“.

 

Kaip dalyvauti?

Nufotografuokite vieną geriausiai pavykusį savo darbelį (jis gali būti sukurtas 2020-2021 m.) ir nuotrauką su užpildyta dalyvio anketa (žr. žemiau) atsiųskite el. paštu i.armoniene@etnocentras.lt iki balandžio 5 d.

Vienas dalyvis konkursui gali pateikti tik vieną nuotrauką. Nuotraukos pavadinime turi būti nurodyta: autoriaus vardas, pavardė, amžius.

Kaip bus renkami laimėtojai?

Trijose amžiaus grupėse bus išrinkti I–III vietų laimėtojai, visi dalyviai gaus elektroninius padėkos raštus, laureatai – diplomus ir atminimo dovanas.

Kur bus galima pamatyti darbų nuotraukas?

Dalyvių darbų nuotraukos bus publikuojamos ir nugalėtojai paskelbti balandžio 11 d. 11 val. Klaipėdos etnokultūros centro Facebook paskyroje.

Konkurso nuostatai:

I. BENDROSIOS NUOSTATOS

  1. 2021 m. virtualios jaunųjų klaipėdiečių liaudies meno parodos-konkurso „Marginiuotas pavasaris“ (toliau vadinama Paroda) nuostatai reglamentuoja Parodos tikslus, reikalavimus dalyviams, pristatomiems darbams, organizavimo tvarką.

  2. Parodą organizuoja Klaipėdos miesto savivaldybės etnokultūros centras (toliau vadinama Įstaiga).

  3. Informacija apie Parodą skelbiama Įstaigos socialinio tinklo Facebook paskyroje, interneto svetainėje www.etnocentras.lt.

  4. Virtuali paroda eksponuojama Įstaigos valdomo socialinio tinklo Facebook paskyroje.

    II. TIKSLAI

  5. Atskleisti talentingus vaikus ir jaunuolius, savo laisvalaikį skiriančius tradicinių amatų, tautodailės puoselėjimui bei suteikti jiems galimybę visuomenei parodyti savo kūrinius.

  6. Populiarinti liaudies meną kaip vaiko, jaunuolio saviraiškos priemonę, skatinti domėjimąsi

    liaudies menu, amatais.

    III. DALYVIAI

  7. Dalyvauti gali visų amžiaus grupių moksleiviai (1-12 kl.), gyvenantys arba mokyklas lankantys Klaipėdos mieste, ruošiami mokyklų pedagogų, šeimos narių ar kuriantys savarankiškai.

  8. Dalyviai skirstomi į tris amžiaus kategorijas: 8.1. 7–9 metų (I kategorija),
    8.2. 10–14 metų (II kategorija),
    8.3. 15–19 metų (III kategorija).

    IV. DALYVAVIMO SĄLYGOS

  9. Parodai pristatomų kūrinių atlikimo žanrai: audimas, juvelyrika, karpiniai, pynimas, kalvystė, skulptūra, medžio dirbiniai, medžio raižiniai, paprotinės dailės dirbiniai (margučiai, kaukės, verbos, sodai, kt.), tradicinė tekstilė (mezgimas, nėrimas, siuvimas, siuvinėjimas, kt.). Tapybos ir grafikos darbai, išskyrus medžio raižinius, konkursui neteikiami.

  10. Dalyvis pristato 2020-2021 metais sukurto savo dirbinio nuotrauką. Jei pristatomi labai smulkūs dirbiniai (pvz. margučiai, eglutės žaisliukai ar kt.), nuotraukoje vieno žanro dirbiniai gali būti ir keli.

  11. Vienas dalyvis konkursui gali pateikti tik vieną nuotrauką.

  12. Nuotrauka siunčiama kartu su dalyvio anketa (priedas Nr. 1) iki balandžio 5 d. el. paštu

    i.armoniene@etnocentras.lt. Nuotraukos failo pavadinime turi būti nurodyta: autoriaus

    vardas, pavardė, amžius.

13. Pateikdami darbus Parodai, dalyviai suteikia organizatoriams teisę viešinti atsiųstų darbų

page1image1980895984 page1image1980896272

nuotrauką, autoriaus vardą, pavardę, amžių.

V. ORGANIZAVIMO TVARKA

  1. Jaunųjų klaipėdiečių liaudies meno parodai-konkursui „Marginiuotas pavasaris“ teikiami ir vertinami tik tie darbai, kurie atitinka sąlygas, buvo pateikti laiku su privaloma informacija.

  2. Vertinama atsižvelgiant į darbų meninę vertę, atlikimo meistriškumą, sąsajas su lietuvių liaudies dailės, etninės kultūros tradicijomis.

  3. Kūrinius vertina organizatorių sudaryta vertintojų komisija.

17.Trijose amžiaus grupėse bus atrenkami I–III vietų laimėtojai, visi dalyviai gaus

elektroninius padėkos raštus, laureatai – diplomus ir atminimo dovanas.
18. Visų darbų nuotraukos balandžio 11 d. 11 val. bus eksponuojamos Įstaigos valdomose

socialinių tinklų (Facebook ir Instagram) paskyrose.
19.Nugalėtojai bus skelbiami Įstaigos socialinio tinklo Facebook paskyroje, interneto

svetainėje www.etnocentras.lt bei asmeniškai informuojami anketoje nurodytu el. paštu.
20. Daugiau informacijos teikia edukacinės veiklos koordinatorė Irena Armonienė el. paštu:

i.armoniene@etnocentras.lt, arba telefonu +370 46 310022.

VI. ASMENS DUOMENŲ TVARKYMAS

21.Vadovaujantis galiojančių Europos Sąjungos, įskaitant Bendrąjį duomenų apsaugos reglamentą (ES) 2016/679, ir Lietuvos Respublikos teisės aktų reikalavimų, taip pat asmens duomenų tvarkymą kontroliuojančių institucijų nurodymų, asmens duomenis tvarko Biudžetinė įstaiga Klaipėdos miesto savivaldybės etnokultūros centras, kodas 190464357, adresas Daržų g. 10, LT-91246, Klaipėda, tel. (8-46) 410108, el. paštas info @etnocentras.lt.

22.Už asmens duomenų apsaugą atsakingo asmens kontaktinis el pašto adresas: info @etnocentras.lt, tel. (8-46) 312113.

  1. Asmens duomenys, tokie kaip: vardas, pavardė, amžius, elektroninis paštas, mobilaus telefono numeris, tvarkomi konkurso tinkamo vykdymo tikslu, statistikos tikslu.

  2. Visi šiuose nuostatuose nurodyti asmens duomenys tvarkomi sutikimo pagrindu.

  3. Duomenų subjektas patvirtina, kad yra informuotas(-a), jog siekdamas(-a) realizuoti teisės aktuose numatytas savo kaip duomenų subjekto teises, įskaitant, bet neatsiribojant, teisę susipažinti su Įstaigos tvarkomais duomenimis, teisę duomenis ištaisyti arba ištrinti, teisę apriboti duomenų tvarkymą, teisę nesutikti, kad duomenys būtų tvarkomi, teisę į duomenų perkeliamumą, teisę bet kuriuo metu atšaukti sutikimą, nedarant poveikio sutikimu grindžiamo duomenų tvarkymo iki sutikimo atšaukimo, taip pat teisę pateikti skundąValstybinei duomenų apsaugos inspekcijai (kurios duomenys kontaktams yra viešai skelbiami interneto svetainėje www.vdai.lrv.l;t) ir (ar) teismui, ta apimtimi, kiek tai yra susiję su Įstaigos atliekamu duomenų tvarkymu ir kiek to neriboja taikytinų teisės aktų nuostatos, turi kreiptis į Įstaigą aukščiau nurodytais kontaktais.

  4. Duomenų subjektų asmens duomenys tvarkomi tiek, kiek Įstaigai yra būtina, kiek juos saugoti įpareigoja teisės aktai nuo sutikimo gavimo konkurso tinkamo vykdymo tikslu.

27.Duomenų subjektas sutinka, kad Įstaiga, laikydamasi teisės aktų, konkurso tinkamo vykdymo tikslu, viešintų dalį asmens duomenų (būtent: vardas, pavardė, amžius) Įstaigos interneto svetainėje www.etnocentras.lt, Įstaigos valdomose socialinių tinklų paskyrose ar kt.

VII.BAIGIAMOSIOS NUOSTATOS

  1. Organizatoriai pasilieka teisę keisti Parodos nuostatus.

  2. Konkurso dalyviai atsako už darbo ir nuotraukos autentiškumą, autorystę.

  3. Dalyvavimas Parodoje reiškia autoriaus sutikimą su visomis nuostatuose pateikiamomis

    sąlygomis.

Ikona, uždaryti