Klaipėdoje vyks šiuolaikinio dizaino paroda, eksponuojanti geriausius Lietuvos dizainerių darbus

Klaipėdoje vyks šiuolaikinio dizaino paroda, eksponuojanti geriausius Lietuvos dizainerių darbus
AA

Spalio 3-25 dienomis Klaipėdos „Kultūros fabriko“ erdvėse duris atvers šiuolaikinio dizaino paroda, pristatanti konkurso „Geras dizainas“ nugalėtojų darbus.
Parodoje bus eksponuojami geriausi Lietuvos dizainerių darbai – baldai, šviestuvai, keramikos kūriniai, mados aksesuarai, interjero elementai, socialinio dizaino objektai, koncepcijos ir kt. Tai išskirtinė proga klaipėdiečiams susipažinti su geriausiais lietuviško dizaino pavyzdžiais ir šiuolaikinio dizaino kultūra.

Parodoje savo darbus pristatys profesionalūs Lietuvos dizaineriai ir įmonės: Vita Vaitiekūnaitė, Barbora Adamonytė-Keidūnė, Greta Unguvaitytė, Agota Rimšaitė, Severija Inčirauskaitė-Kriaunevičienė, Eglė Rusteikaitė, Dalius Ilginis. Rasa Ilginė, Gerda Liudvinavičiūtė („Celsius 273"), Evelina Kudabaitė, Marija Puipaitė, Simonas Tarvydas („Indi“), Gaudutė Žilytė, įmonė „Iddo“, įmonė „Sedes Regia“, dizaino studija „Etc.etc“, įmonė „EMKO", įmonė „Smells like spells", „Godspeed Branding Studio".

Parodos atidarymas: spalio 2d. 18val.

Lietuvos dizaino prizas „Geras dizainas“ – tai nacionalinis konkursas, skirtas atrasti ir pažymėti geriausiam dizainui šalyje – Lietuvoje kuriančių dizainerių darbams bei šalyje veikiančių įmonių produkcijai. 


 

„Tai retrospektyvinė šiuolaikinio dizaino paroda, apžvelgianti geriausius Lietuvos dizaino kūrinius. Kviečiame Klaipėdos miesto gyventojus atrasti jaukų, įvairiapusį, įdomų ir įkvepiantį lietuvišką dizainą, apžiūrėti tarptautinių ekspertų įvertintus darbus. Norime pasidalinti gerosiomis dizaino patirtimis ir edukuoti visuomenę: rodydami gerą dizainą, siekiame supažindinti lankytojus su dizainu kaip modernia veiklos šaka, leidžiančia tobulinti kasdienes mūsų interakcijas su išoriniu pasauliu.“, – teigia festivalio Dizaino savaitė 2020 Klaipėdos mieste projekto vadovė Gražina Bočkutė.

Taip pat Klaipėdos miesto gyventojų lauks net 2 Dizaino protmūšiai. Domitės dizainu, esate dizaino studentas ar profesionalas, o galbūt protmūšių entuziastas? Kviečiame registruoti komandą iki 6 žmonių ir išbandyti savo žinias dizaino protmūšiuose.

Pirmasis „Dizaino protmūšis“ Švyturys BHouse aprėps dizaino klausimus iš įvairių dizaino sričių (produkto dizainas, grafinis dizainas, mados dizainas ir kt.) - klausimų bus tiek iš dizaino istorijos, tiek apie dabartines dizaino tendencijas. Klausimai itin kruopščiai surinkti dizaino profesionalių siekiant aukštos renginio kokybės.

Vieta: „Švyturys Bhouse“ Kūlių Vartų g. 7, Klaipeda

Laikas: rugsėjo 22d. 19:00 - 21:00
Nuoroda į renginį: https://bit.ly/31XoG3v
Registracija: shorturl.at/uMPSV

Antrasis „Dizaino protmūšis“ Žvejų bare išskirtinis – jis orientuotas į jūrinį dizainą, paveldą, tad protmūšio metu patikrinsite savo žinias ne tik apie dizaino istoriją, dizaino tendencijas, įvairias dizaino sritis, tačiau ir apie Klaipėdo krašto jūrinio dizaino kultūros ypatumus.
Vieta: Žvejų baras, Kepėjų g. 10, Klaipeda
Laikas: rugsėjo 22d. 19:00 - 21:00
Nuoroda į renginį: https://bit.ly/2F9iBb1
Registracija: shorturl.at/nDEPW
 

Visi renginiai yra nemokami.