Klaipėdoje vyks pirmasis tarptautinių žydų kultūros dienų renginys

Klaipėdoje vyks pirmasis tarptautinių žydų kultūros dienų renginys
AA

Šiais metais pirmą kartą Klaipėdoje rengiamose tarptautinėse žydų kultūros dienose „Šalom visuos kraštuos“, klaipėdiečiai ir miesto svečiai turės galimybę prisiminti bei naujai susipažinti su turtinga žydų visuomenės istorija, įdomiomis tradicijomis, savita kultūra. Naujai atrasti artimesnių ir tolimesnių šalių tradicijas, susipažinti su gyvenančiųjų drauge ypatumais, pasimokyti skirtingų kultūrų bendravimo svarbos kviečia ir Klaipėdos miesto savivaldybės etnokultūros centras.

 

Rugsėjo 16 d. 18 val. Klaipėdos etnokultūros centro salėje (Daržų g. 10) vyks pirmasis tarptautinių žydų kultūros dienų Klaipėdoje renginys – tradicinių žydų karpinių parodos atidarymas ,,Istorijos iškirptos popieriuje. Inspiruojančios žydų tradicijos”.

tarptautinės žydų dienos klaipėda etnokultūros centras

Parodoje – Varšuvos universiteto Hebrajų studijų katedros doktorantės Agata Szepe rankų darbo popieriaus karpiniai, įkvėpti tradicinių žydų karpinių stiliaus, populiarių temų ir simbolikos.

Eksponuojamuose kūriniuose darbų autorė remiasi sudėtingais ornamentais ir figūromis pasižyminčia vacui stilistika. Karpiniuose perteikiamos religinės ir buities temos persipina su buvusia, įsivaizduojama ir esama pasaulio žydų istorija.

A. Szepe karpiniai buvo eksponuojami POLIN muziejuje Varšuvoje (Lenkija), Rabbinatsmuseum Braunsbach (Vokietija), buvo publikuoti žurnale „New Republic“ (JAV). Paroda Klaipėdos etnokultūros centre veiks iki spalio 15 d. darbo dienomis, 10–18 val.

Dalyvavimas renginyje galimas tik su Galimybių pasu. Atsiprašome už nepatogumus.

Esant karantino ribojimams, lankytojų prašoma laikytis visų LR galiojančių saugumo reikalavimų.

Renginio metu bus fotografuojama ir filmuojama. Informuojame, kad dalyviai gali būti matomi nuotraukose ir vaizdo įrašuose, kurie bus skelbiami socialiniuose tinkluose ir žiniasklaidoje.