KKKC kviečia Klaipėdos regiono meno kūrėjus teikti paraiškas rezidentūrai

KKKC kviečia Klaipėdos regiono meno kūrėjus teikti paraiškas rezidentūrai
AA

Klaipėdos kultūrų komunikacijų centras (KKKC) skelbia bent keturių kūrėjų paiešką Meno kiemo dirbtuvių rezidencijai. Naujieji rezidentai nuo 2021 m. lapkričio mėnesio galės nemokamai įsikurti dirbtuvėse iki vienerių metų laikotarpiui.

 

Siekdamas bendradarbiavimo veiklų plėtros ir įgyvendinimo, KKKC kviečia teikti paraiškas Klaipėdos regiono kūrėjus ir jų grupes. Meno kiemo dirbtuvėse reziduojantiems menininkams keliamas uždavinys – įgyvendinti projektus integruojant savo veiklas Klaipėdos mieste.

Rezidentai, dalyvaujantys meno dirbtuvių programoje, turės visas galimybes atskleisti savo meninės raiškos formas ir technologijas per sociokultūrinį bendradarbiavimą su visuomene. Taip pat siekiama, kad reziduojantys menininkai turėtų visas galimybes tobulėti bendradarbiaudami su kitais menininkais. Tikimasi, kad kartu kurdami įvairius projektus, rezidentai skatins Klaipėdos miesto visuomenės kultūrinį ir meninį susidomėjimą, kvies juos į diskusijas, pokalbius, dirbtuves. Šios programos tikslas – įtraukti Klaipėdos miesto bendruomenę į kūrybines veiklas, supažindinti su įvairiomis meno sritimis, kūrėjais ir jų darbo technikomis, dalyvauti kūrybinėje, meninėje veikloje ir skatinti bendruomenę domėtis KKKC ir Klaipėdos miesto kultūriniais projektais.

KKKC Meno kiemo dirbtuves (Daržų g. 10, Klaipėda) sudaro trys patalpos (kiekviena apie 27 kv. m) pirmame aukšte. Dirbtuvėje yra 1 mažas ir 1 didelis grafikos presai, bus galima naudotis Meno kieme esančiu 3D spausdintuvu. Patalpos – su sanitariniu mazgu, rezidentų patogumui pastatyti stalai, lentynos, molbertai, stelažai. Edukacinėms dirbtuvėms organizuoti bus suteikiamos papildomos priemonės.

Meno kiemo dirbtuvėse reziduojantiems menininkams bus suteikta galimybė pristatyti savo kūrybą šalia esančioje KKKC Antro aukšto galerijoje (Bažnyčių g. 4). Dirbtuvių rezidentai įsipareigos kiekvieną mėnesį surengti bent dvi edukacijas Klaipėdos miesto gyventojams ir svečiams.

Dėl dirbtuvių apžiūros ir papildomos informacijos kreipkitės į KKKC rezidencijų koordinatorę Agnietę Skirmantienę el. paštu: agniete@kkkc.lt arba tel. +370 602 21167 darbo dienomis nuo 9.00 iki 16.00 val.

Užpildytų paraiškų formų laukiame el. paštu: residencies@kkkc.lt iki 2021 m. rugsėjo 27 d.

Paraiškos formą rasite: bit.ly/3k85Hfu