Jaunieji pianistai atliks Vienos muzikinės tradicijos suformuotus kūrinius

Jaunieji pianistai atliks Vienos muzikinės tradicijos suformuotus kūrinius
AA

Klaipėdos koncertų salė (KKS) tęsia koncertų ciklą „Jaunieji atlikėjai KKS scenoje“. Įstaiga bendradarbiaudama su pianisto Gintaro Januševičiaus vadovaujama akademija „Klaipėda Piano Masters“, pristatys koncertinę programą „Vienos vakarai“. Trys pajūryje užaugę ir tobulėjantys jaunosios kartos pianistai – Marija Guščiūtė, Saulė Norvaišaitė ir Joris Mikužis – atliks Vienos muzikinės tradicijos formuotus kūrinius. Koncertas skambės vasario 1 dieną 18.30 valandą.

Nuo 2017 metų pianisto G. Januševičiaus rengiama fortepijono akademija „Klaipėda Piano Masters“ yra didžiausia Baltijos šalyse. Iš viso pasaulio į Lietuvos pajūrį atvykę dalyviai tobulina savo muzikinius techninius bei interpretacinius įgūdžius, sportuoja, mokosi asmeninės vadybos, scenos psichologijos, efektyvaus praktikavimosi, viešojo kalbėjimo bei pristato koncertines programas. Akademijos iniciatyva kasmet Lietuvoje ir Vokietijoje rengiami talentingiausių pianistų rečitaliai, kuriuose jie publikai pristato savo kūrybinius sumanymus ir demonstruoja akademijos metu įgytas žinias.

Koncerte fortepijonu skambinsianti S. Norvaišaitė pasakojo, kad grįžtant į KKS, ją apima ypatingas jausmas. „Klaipėdos koncertų salė man tapo kaip namai. Čia aš visada su mielu noru grįžtu kaip klausytoja, na o dabar – jau kaip atlikėja. Labai malonu, jog „Klaipėda Piano Masters“ kartu su Koncertų sale suteikia galimybę išreikšti savo talentą man ir mano draugams”, – teigė pianistė.

S. Norvaišaitė groti fortepijonu pradėjo mokytis šešerių metų Šilutės meno mokykloje. Šiuo metu ji mokosi Klaipėdos Stasio Šimkaus konservatorijoje. Atlikėja organizuoja koncertus, yra daugelio tarptautinių ir nacionalinių konkursų laureatė arba diplomantė. Žinias gilina seminaruose ir meistriškumo kursuose, aktyviai dalyvauja koncertinėje veikloje Lietuvoje ir už jos ribų. 

Taip pat koncerte fortepijonu skambins M. Guščiūtė, kuri muzikinį kelią pradėjo gimtajame krašte Kretingoje. Baigusi Kretingos meno mokyklą, tęsė mokslus Klaipėdos S. Šimkaus konservatorijoje. Šiuo metu ji yra trečio kurso studentė Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje (doc. Albinos Šikšniūtės klasė). M. Guščiūtė stiprino muzikos atlikimo žinias pas įvairius pedagogus meistriškumo kursuose. Ji tapo laureatė ir diplomantė konkursuose Lietuvoje, Latvijoje, Austrijoje ir Prancūzijoje.

J. Mikužis fortepijonu taip pat pradėjo groti šešerių metų Šilutės meno mokykloje, nuo 2021 m. mokosi Nacionalinėje M. K. Čiurlionio menų mokykloje Vilniuje. Tarptautiniame konkurse-festivalyje „Muzika be sienų“ ir XIII Respublikiniame jaunųjų pianistų konkurse, skirtame L. van Beethovenui, jis pelnė pirmos vietos premijas. J. Mikužis dalyvavo tarptautiniame pianistų forume „Bieszczady bez granic“ Lenkijoje, kur pasirodė su Nacionalinės Varšuvos filharmonijos kameriniu orkestru. 

Programoje S. Norvaišaitė ir J. Mikužis atliks Ludwigo van Beethoveno, o M. Guščiūtė – Wolfgango Amadeus Mozarto virtuoziškas sonatas. Taip pat skambės Johanneso Brahmso ir Ferenco Liszto pjesės, o ryškių spalvų koncertui suteiks žymusis Roberto Schumanno „Vienos karnavalas“.

Į laiko patikrintos klasikinės muzikos koncertą „Vienos vakarai“ klausytojai kviečiami vasario 1 dieną 18.30 valandą KKS.

Reklama Ikona, uždaryti