„Grand Prix” prizininkai fortepijoninis trio „Meta” surengs koncertinę programą uostamiestyje

„Grand Prix” prizininkai fortepijoninis trio „Meta” surengs koncertinę programą uostamiestyje
AA

Tarptautinių konkursų laureatas, fortepijoninis trio „Meta“, atvyksta į Klaipėdos koncertų salę (KKS) pristatyti programos „Café Music“ ir kita muzika“. Smuikininkė Marija Pranskutė, violončelininkas Deividas Dumčius ir pianistė Julija Bagdonavičiūtė kviečia į programą, kurioje skambės nuo džiazo iki tango muzikos. Į fortepijoninio trio „Meta“ koncertinę programą publika kviečiama spalio 13 d. 18.30 val. 

Atliks lietuvių ir užsienio kompozitorių kūrinius

Koncerto programoje, pasak atlikėjų, „fortepijoninio trio žanras atsiskleidžia iš įvairių pusių. Pradžioje skambės klasicizmo epochos autoriaus Josepho Haydno fortepijoninis trio C-dur“. Atlikėjai klausytojus nukels į kitokį laikmetį ir aplinką – J. Haydnas šiuos kūrinius rašė privatiems muzikos vakarams Londono aukštuomenės namuose.

Taip pat klausytojai išgirs retai atliekamo amerikiečių kompozitoriaus Paulo Schoenfieldo fortepijoninį trio „Café Music“. Nuo pat pirmųjų kūrinio akordų juntama džiazo ir svingo įtaka, kuri lengvai įtraukia į šios muzikos sūkurį.

Kolektyvo „Meta“ programoje dėmesys skiriamas ir lietuviškai muzikai. Skambėsiantis kompozitorės Loretos Narvilaitės kūrinys „Pamatyk jūrą tolumoje“ primena betarpišką bangavimą, tam tikrą ieškojimo būseną.

Paskutinis koncerte skambėsiantis kūrinys - tango ritmo, pietietiško temperamento kupinas žymaus argentiniečio kūrėjo Ástoro Piazzollos ciklas „Keturi metų laikai Buenos Airese“.

Nacionalinių ir tarptautinių konkursų laureatai

Fortepijoninį trio „Meta“ sudaro trys jauni ir perspektyvūs atlikėjai: Marija Pranskutė (smuikas), Deividas Dumčius (violončelė) ir Julija Bagdonavičiūtė (fortepijonas). Ansamblis susibūrė 2018-aisiais ir jau tais pačiais metais laimėjo I vietą XVIII tarptautiniame Lietuvos kompozitorių kamerinės muzikos atlikimo konkurse. Vėliau trio atstovavo Lietuvai tarptautiniame kamerinės muzikos festivalyje „Harmos“ Portugalijoje. Taip pat dalyvavo tarptautiniuose meistriškumo kursuose „International Summer Academy – ISA“ Austrijoje, kurių metu buvo apdovanoti publikos simpatijų prizu. Kolektyvas yra pelnęs ir kitų svarbių laimėjimų.

Koncertas „Café Music“ ir kita muzika“, kurį atliks fortepijoninis trio „Meta“, vyks spalio 13 d. 18.30 val. Klaipėdos koncertų salėje.

Reklama Ikona, uždaryti