Gegužės 1-osios šventiniame renginyje Klaipėdoje pasirodys grupė „Skylė", kvies prisiliesti prie nematerialiojo kultūros paveldo

Gegužės 1-osios šventiniame renginyje Klaipėdoje pasirodys grupė „Skylė", kvies prisiliesti prie nematerialiojo kultūros paveldo
AA

Gegužės 1 d., Klaipėdos etnokultūros centras kviečia į nemokamą renginį „20 metų drauge su Europa“, skirtą Lietuvos įstojimo į Europos sąjungą ir NATO dvidešimtmečiui.

Vieta renginiui pasirinkta simboliškai, nes dar 2006 -2007 m. Europos sąjungos programos INTERREG III A lėšomis įgyvendinat projektą „Tradiciniai amatai ir menai, skatinant verslininkystę ir turizmą Baltijos jūros Kuršių marių pakrantėje“ Meno kiemas buvo atnaujintas: restauruotas pastatas, kuriame įsikūrė Klaipėdos etnokultūros centras, įrengtos amatų dirbtuvės, supažindinančios miestiečius ir miesto svečius su turtingu Klaipėdos krašto nematerialiuoju kultūros paveldu.

Būtent Etnokultūros centro kieme ir vyks šventinis renginys, kuris kvies išgyventi tradicijų ir mokslo bendrystę, paveldo ir pažangos susiliejimą.

RENGINIO PROGRAMA

16 VAL. ATVERK TRADICIJŲ IR MOKSLO KIEMĄ!

• Atsiveria delmonų ir audimo galerijos
• Keramikos dirbtuvės | Karoliukų gamyba
• Šiaudinės žvaigždutės gamyba
• Grupė N2 pristatys mokslo populiarinimo programą „Mokslo šturmas“ .

17 VAL. GRUPĖS SKYLĖ KONCERTAS,
18 VAL. TRADICINIŲ ŠOKIŲ VAKARAS su Klaipėdos etnokultūros centro folkloro ansambliais.

Renginiai nemokami.