Evelina Sašenko ir Klaipėdos kamerinis orkestras kviečia išgirsti Édith Piaf meilės dainas

Evelina Sašenko ir Klaipėdos kamerinis orkestras kviečia išgirsti Édith Piaf meilės dainas
AA

Šv. Valentino dienos proga Klaipėdos koncertų salėje (KKS) skambės meilės dainos iš prancūzų legendinės atlikėjos Édith Piaf repertuaro. Su Klaipėdos kamerinio orkestro ir argentiniečių kilmės pianisto bei dainų aranžuočių autoriaus Mariano Castro pritarimu jas atliks charizmatiška džiazo, tango, kino, miuziklų ir kitų muzikos programų atlikėja Evelina Sašenko. Koncertas „Apie meilę prancūziškai“ skambės vasario 14 dieną 18.30 valandą.

Pagrindinė šio koncerto mintis, anot E. Sašenko, yra meilė. O artėjant Šv. Valentino dienai, šis jausmas žmonėse dar labiau sužadinimas. „Šiame koncerte kartu su klausytojais jautriai keliausime po melodingą istoriją. Edith Piaf būdingomis manieromis pasakosiu apie ištikimybę, jautrumą, supratimą, pagarbą, užuojautą, ilgesį ir viltį. Yra sukurta milijonai dainų apie meilę. Bet taip, kaip dainuoja Piaf, kaip ji savo muzikoje perteikia meilę – tik ji viena taip moka“, – apie būsimą programą pasakojo E. Sašenko.

Koncerte klausytojai išgirs dvidešimt charakteringiausių É. Piaf repertuaro dainų, tarp kurių – „La vie en rose“, „Hymne à l'amour“, „Padam, Padam“, „Mon Dieu, La foule“ ir  kitos.

É. Piaf  prancūzai vadina šimtmečio dainininke. Jos muzikinė karjera – tikra legenda, o vizitine kortele tapo galingas balsas ir maištingas charakteris. É. Piaf biografijoje netrūksta šokiruojančių istorijų ir faktais nepatvirtintų legendų. Nuo gimimo iki mirties ją persekiojo nesėkmės ir problemos, tačiau tai netrukdė tapti visame pasaulyje populiariausia prancūzų dainininke.

É. Piaf dainas koncerte atliksianti solistė E. Sašenko sako, kad tarp dainų augo dar negimusi, o ir vaikystėje jos namuose nebuvo tylos. Ypač svarbi jos muzikiniame kelyje buvo „Dainų dainelė“ – atlikėja net šešis kartus tapo šio konkurso laureate. Baigė džiazo vokalo studijas Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje, kurios padėjo tvirtus profesinius pagrindus dainininkės karjerai.

E. Sašenko gerai žinoma kaip įvairių konkursų, festivalių, televizijos projektų dalyvė. 2011 metais ji Lietuvai atstovavo Eurovizijos dainų konkurse Vokietijoje. Klausytojai atlikėją stebėjo televizijos projektuose „Triumfo arka“, „Auksinis“ balsas. Taip pat E. Sašenko dalyvavo projektuose „Chopin Jazz inn“, „All that Cabaret“ ir „Meilės istorijos pagal Édith Piaf“. Dainos iš šio projekto 2013 metais tapo ir muzikos albumu. Atlikėja išbandė jėgas vaidyboje – miuzikluose „Aida“, „Kabaretas“, „Jūratė ir Kąstytis“.

Kartu su soliste ir Klaipėdos kameriniu orkestru muzikuos pianistas ir aranžuočių autorius Mariano Castro. Pasak Klaipėdos kamerinio orkestro meno vadovo Mindaugo Bačkaus, būtent dėl šių M. Castro aranžuočių koncertas bus dar spalvingesnis. Pianistą klausytojai prisimena iš koncertų su Klaipėdos kameriniu orkestru tiek Klaipėdos koncertų salėje, tiek festivalyje Šveicarijoje. M. Castro yra Lotynų Grammy apdovanojimų nominantas, surengęs daugiau nei trisdešimt tarptautinių turų su įvairiomis muzikos grupėmis. Kaip solistas koncertavo festivaliuose ir teatruose įvairiuose JAV, Kanados, Brazilijos, Ekvadoro, Italijos, Šveicarijos ir kitų užsienio šalių miestuose.

Klausytojai kviečiami Šv. Valentino dienos vakarą praleisti su É. Piaf repertuaro muzika vasario 14 d. 18.30 val. KKS. Dar galima įsigyti paskutinius bilietus į koncertą.