Akcija „Muziejų naktis“: Pilies muziejus kvies vakaroti iki vidurnakčio

Akcija „Muziejų naktis“: Pilies muziejus kvies vakaroti iki vidurnakčio
AA

Pilies muziejus (Priešpilio g. 2, Klaipėda) kartu su daugiau nei 30 Lietuvos muziejų atsiliepė į Prancūzijos kultūros ministerijos kvietimą liepos 3 d., šeštadienį, jungtis prie septynioliktosios Europos muziejų nakties akcijos (EMNA).

18 val. Klaipėdos piliavietės rytinės kurtinos salėje vyks Vyto Karaciejaus fotografijų parodos „LDK buvimo ženklai“ pristatymas. Šio ciklo darbai – tai menininko improvizacijos Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės temomis. Vaizdai, persipynę vienas su kitu, kuria paslaptingumo atmosferą ir kelia žiūrovams savitas asociacijas.

Nuo 18.00 iki 24.00 val. nemokamas Pilies muziejaus ekspozicijų lankymas.

„Tas patirtas stebuklo jausmas, kad LDK yra ne mitas, ne įspūdinga istorinė legenda, ne tik keli dažniausiai kartojami vardai ir kelios iš mokyklinių vadovėlių galvon įsirėžusios datos, bet tikra istorinė realybė. Kad LDK – realiame laike gyvenę stiprūs ir valingi žmonės, savo garbei ir mūsų ateičiai nuveikę didingus darbus, sukrovę materialius ir dvasinius turtus, palikę stiprybės ir išlikimo, savigynos ir narsumo, orumo ir išdidumo, pagarbos savo žemei ir protėviams ženklus. Sukūrę valstybę, be kurios jau niekada nebus įsivaizduojama Europos istorija ir likimas. Kad LDK yra tikrų tikriausias mūsų istorinis, kultūrinis ir dvasinis slaptažodis“,– teigia V. Karaciejus.

Apie autorių

Vytas Karaciejus gimė 1948 m. kovo 10 d. Milvyduose, Varėnos r. Baigė Kauno aukštesniąją dailės mokyklą, specialybė – dailininkas fotografas. Nuo 1975 m. gyvena bei kuria Klaipėdoje.

1977 m. tapo Lietuvos fotomenininkų sąjungos nariu. Nuo tada dalyvauja šalies ir užsienio parodose, įvairiuose fotomeno projektuose, yra surengęs ne vieną personalinę parodą. 1997 m. jam suteiktas Tarptautinės meninės fotografijos federacijos (FIAP) fotografo menininko (AFIAP) garbės vardas, 2005 m. – meno kūrėjo statusas. V. Karaciejaus darbų yra įsigiję Lietuvos fotomenininkų sąjunga, Lietuvos dailės muziejus, FIAP (Lozana, Šveicarija).